Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1882 bekeken

Gemeente dupe van factuurfraude

De gemeente Someren is de dupe van factuurfraude. Onbekenden onderscheppen facturen onderweg naar de geadresseerde

Dit meldt de gemeente Someren op haar website. "Onlangs is geconstateerd dat er met facturen van de gemeente factuurfraude plaatsvindt. Dit betekent dat facturen die door de gemeente verstuurd zijn ergens op de route naar de geadresseerden onderschept worden. Voordat de factuur bij de geadresseerde aankomt wordt vervolgens eerst het rekeningnummer op de factuur vervalst. Pas bij de versturing van een betalingsherinnering komt aan het licht dat geadresseerde de factuur al betaald heeft naar een vervalst rekeningnummer." De gemeente waarschuwt de inwoners: "Mocht u een factuur van de gemeente hebben ontvangen, dan is het voor een goede afhandeling belangrijk dat u er zeker van bent dat het rekeningnummer dat op de factuur staat ook daadwerkelijk van de gemeente is.

Mensen kunnen op de site van de gemeente factuurnummers controleren die door de gemeente gebruikt worden

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.