Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1333 bekeken

Gemeenten Rivierenland willen fuseren

De gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal (GNL) streven een vergaande samenwerking na, met als uiteindelijk doel een fusie.Dit blijkt uit een gezamenlijke 'kernboodschap'.

Op de site van de gemeenten is een de 'kernboodschap'samengevat waaruit de intentie tot vergaande samenwerking wordt uitgesproken: ''De gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal' zijn te klein om op termijn zelfstandig de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen. Zij zoeken daarom naar samenwerkingspartners. Uit een brede verkenning is gebleken dat een samenwerking tussen deze drie gemeenten het meest voor de hand ligt.'

Volgens de drie beoogde partners vertonen zij veel overeenkomsten: 'Het zijn binnen het rivierengebied alle drie landelijke gemeenten met veel kleine kernen. Ook bestaat er samenhang in geografische, historische, sociaal maatschappelijke en culturele aspecten. Besloten is dat de stip op de horizon een herindeling is'

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.