Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1426 bekeken

OM gaat PVV-er Heemels vervolgen

Het Openbaar Ministerie in Limburg gaat oud-PVV'er Michael Heemels vervolgen. De voormalig fractievoorzitter van de PVV Limburg heeft zich volgens het OM schuldig gemaakt aan verduistering, bevestigde een woordvoerder dinsdag na berichtgeving in Limburgse kranten.

 

Wanneer de zaak dient is nog niet duidelijk. ,,Het onderzoek loopt nog maar is in een afrondende fase'', aldus een woordvoerder van het OM. Een proces zal gezien de stand van het onderzoek niet al te lang meer op zich laten wachten, zei hij verder.

De PVV deed eerder dit jaar aangifte van verduistering en valsheid in geschrifte tegen haar voormalige voorman. Heemels zou van 2012 tot begin dit jaar voor 176.000 euro uit de met belastinggeld gevulde partijkas hebben gegraaid. Hij was fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten van Limburg, en daarnaast woordvoerder van Geert Wilders.

Heemels zei eerder dat hij met de gelden zijn drank- en drugsverslaving financierde. Het is onduidelijk wat hij met de contante bedragen die hij daarnaast nog pinde heeft gedaan.

Waarnemend PVV-fractievoorzitter Robert Housmans: "Heel confronterend allemaal. Heemels was niet alleen verslaafd, maar wilde ook de blitse jongen uithangen, het mannetje zijn."

anp/ redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.