Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 3008 bekeken

Wethouder treedt af na illegale verhuur

Wethouder Rob Zeeman van de gemeente Bergen heeft per direct zijn functie neergelegd. Hij verhuurde illegaal een appartement op zijn grond.

De wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling verhuurde op zijn perceel een appartement. Hiervoor bleek hij geen vergunning te hebben. Zelf laat hij in een verklaring weten "Zonder het te weten heb ik in strijd gehandeld met het beleid van deze gemeente en de bestemmingsplanregels die gelden voor mijn huis. Als portefeuillehouder van Ruimtelijke Ontwikkeling vind ik mijn misrekening onacceptabel." Hij heeft daarom besloten om zijn functie per direct neer te leggen.

Het is aan zijn partij Kies Lokaal een nieuwe wethouder voor te dragen.

Jurrien Holthuis

Of registreer je om te kunnen reageren.