Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1077 bekeken

1 op de 10 gemeenten bezuinigt op onderhoud

Een op de tien gemeenten heeft dit jaar bezuinigd op onderhoud van zaken als wegen, bruggen en viaducten, dijken, gebouwen en openbaar groen en kunnen daardoor niet meer aan de eigen gestelde eisen van onderhoud voldoen.

Dat blijkt uit onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken en de provinciaal toezichthouders.

Gemeenten die onvoldoende middelen reserveren om achterstallig onderhoud van deze zogenoemde kapitaalgoederen weg te werken, worden scherp in de gaten gehouden, schrijft minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken maandag aan de Tweede Kamer.

Gemeenten hebben de afgelopen jaren minder geld gekregen onder meer vanwege bezuinigingen. Tegelijk kregen ze meer taken. Volgens Plasterk is de financiële positie van de 390 gemeenten in ons land dit jaar niet verder verslechterd.

anp

Of registreer je om te kunnen reageren.