Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1519 bekeken

Gezocht: huurwoning voor vluchteling

Steeds meer gemeenten maken afspraken met woningcorporaties om het aantal sociale huurwoningen te vergroten.

Dit heeft vooral ook te maken met de toegenomen vluchtelingenstroom en de extra woningen die daarvoor nodig zijn. In Almere, Utrecht en Krimpenerwaard wordt op verzoek van de gemeente al extra gebouwd door corporaties. De gemeente Eemnes denkt erover om zelf extra huizen voor vluchtelingen te kopen.

De Volkskrant schrijft dat dit haaks staat op de ontwikkeling dat in veel gemeenten het aandeel sociale huurwoningen afneemt. Wethouder Herrema van Almere zegt in de Volkskrant dat er in zijn gemeente 2200 sociale huurwoningen bij komen, maar dat die niet alleen voor vluchtelingen zijn. "Dat is niet verstandig. Dat geeft aanleiding tot scheve gezichten."

Een woordvoerder van Aedes, de koepel van woningcorporaties, zegt dat het toevoegen van extra betaalbare woningen essentieel is om de stroom vluchtelingen met een verblijfsvergunning te kunnen huisvesten. Maar volgens minister Blok is dat niet nodig.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.