Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1113 bekeken

Amsterdam kiest fietsburgemeester

Amsterdam krijgt als eerste stad ter wereld een fietsburgemeester. Deze fietsburgemeester wordt de schakel tussen de fietsers in de stad en de gemeente; de stem van de fietser op het stadhuis

De fietsburgemeester is ook 'fietsambassadeur' namens Amsterdam en gastheer/-vrouw van de Bicycle Mayor Summit in Amsterdam van 2017, tijdens VéloCity. Dit alles doet hij of zij in samenwerking met de gemeente en organisator CycleSpace.

Stemmen

Tot 23 juni kunnen Amsterdammers (en fietsliefhebbers van buiten de stad) hun stem uitbrengen op één van de 17 kandidaten voor het fietsburgemeesterschap. De Fietsburgemeester is straks de schakel tussen de fietsers in de stad en de gemeente. Hij of zij is de stem van de fietser op het stadhuis, en zet zich in  om het fietsen in Amsterdam te verbeteren, en internationaal uit te dragen.

Op vrijdag 24 juni worden de drie kandidaten die de meeste stemmen hebben, inclusief publiek, uitgenodigd om aan een zeskoppige jury toe te lichten waarom hij/zij het moet worden. De jury besluit uiteindelijk wie de titel heeft verdiend. Wethouder Litjens (verkeer) beëdigt die dag de fietsburgemeester.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.