Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1139 bekeken

Amsterdam mocht asielzoekers verwijzen naar ‘bed-bad-brood’

Gemeente Amsterdam mocht zes uitgeprocedeerde asielzoekers verwijzen naar de gemeentelijke ‘bed-bad-brood’-voorziening. Dit heeft de Raad van State op 29 juni in hoger beroep bepaald, zo meldt het ANP.

De uitgeprocedeerde asielzoekers waren van mening dat het gemeentebestuur eerst had moeten beoordelen of de 'bed-bad-brood'-voorziening in hun geval toereikend was. Deze is namelijk alleen 's nachts beschikbaar, zodat men overdag op straat moet doorbrengen.

Geen verplichting
De Raad van State stelt echter dat gemeente niet verplicht om opvang te bieden aan uitgeprocedeerde asielzoekers, en dat ze daar ook geen specifieke bevoegdheid toe heeft. Opvang wordt namelijk al aangeboden vanuit de Rijksoverheid. Aangezien gemeente Amsterdam niets verplicht was, mocht zij volstaan met verwijzing naar de 'bed-bad-brood'-voorziening zonder te moeten beoordelen in hoeverre deze toereikend was.

door: redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.