Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1163 bekeken

Gemeenten naar Europese Commissie om kerncentrale

Enkele tientallen gemeenten uit de Euregio gaan de Europese Commissie vragen om informatie over de omstreden kerncentrale in het Belgische Tihange.

Vertegenwoordigers van onder meer de gemeenten Aachen, Heerlen, Maastricht en Kerkrade brengen daarvoor vandaag een bezoek aan Brussel.

De steden en regio's willen via juridische acties bereiken dat de kernreactor wordt gesloten. Ze gaan de Europese Commissie vragen om alle informatie die daar bekend is over Tihange. Voorzitter Schulz van het Europese Parlement zal bij die gelegenheid een zogenoemde 'vragencatalogus' in ontvangst nemen.

Zoals bekend bereiden 80 steden en regio's een juridische procedure tegen België voor. Ze willen dat de Belgen de reactor Tihange 2 onmiddellijk sluiten. Deze 'scheurtjesreactor' langer openhouden is onverantwoord en onaanvaardbaar, zo vinden ze. Hedt Duitse Aachen voert de tachtig deelnemers aan.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.