Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1763 bekeken

Ondernemers willen betere samenwerking met gemeente

Werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW vonden op dit moment is de samenwerking vaak nog te "beperkt en vrijblijvend".

De belangenorganisaties hebben tijdens het VNG jaarcongres plannen overhandigd aan voorzitter Jan van Zanen van de VNG.

MKB-Nederland en VNO-NCW gaan alle wethouders met Economische Zaken in hun portefeuille vragen een verklaring op te stellen. Daar moet in staan hoe zij het ondernemersklimaat in hun gemeente willen verbeteren. Verder moet ook duidelijk worden hoe de wethouders de samenwerking met andere gemeenten, ondernemers, provincies en kennisinstellingen gaan versterken.

Een betere samenwerking is volgens de werkgeversorganisaties "cruciaal voor de leefbaarheid en verdienkracht van een regio". "We kennen in Nederland goede voorbeelden van succesvolle, economische clustering, maar die komt niet van de grond zonder samenwerking met en steun van lokale overheden", zegt voorzitter Michaël van Straalen van MKB-Nederland.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.