Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 433 bekeken

Bruggen last van de warmte

Door het tropische weer ondervinden gemeenten hinder bij de bediening van bruggen.

Zo heeft gemeente Groningen woensdag aangekondigd dat er geen brugbediening meer zou plaatsvinden in de stad vanwege verwachte technische problemen als gevolg van uitzetting door de warmte. Om te voorkomen dat bruggen beschadigen en verkeer zou vastlopen door niet meer zakkende bruggen, heeft ze de bediening preventief stilgelegd.

Hinder in Zeeland
'Wanneer de techniek het toelaat zullen de bruggen voor schepen die de stad in willen varen om 19:00 uur nog kort bediend worden om de schepen naar de Groninger jachthavens te begeleiden', stelt de gemeente in een persbericht.

Dinsdag ondervonden ook al Zeeuwse bruggen hinder van de hitte. Zo was de draaibrug van Oost-Souburg lange tijd dicht voor het wegverkeer. En werd dinsdagavond de Bergsediepsluis van de Oesterdam afgesloten voor het wegverkeer.

Donderdag zijn de temperaturen lager, waardoor naar verwachting normale brugbediening weer mogelijk is.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.