Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 4366 bekeken

Huis voor klokkenluiders van start

Het Huis voor klokkenluiders in Utrecht is officieel geopend. Hier kunnen zowel klokkenluiders binnen de lokale en landelijke overheid als binnen het bedrijfsleven melding doen van werkgerelateerde misstanden.

Zowel werknemers in loondienst, ex-werknemers en zzp'ers, als uitzendkrachten en vrijwilligers kunnen telefonisch, per mail of persoonlijk een melding doen.

Integriteit
Het Huis voor Klokkenluiders geeft advies en ondersteuning en doet zo nodig onderzoek. De dienstverlening is vertrouwelijk, onafhankelijk en gratis. Ook behoort het tot haar taken om voorlichting te geven over klokkenluiden en integriteit aan werknemers en werkgevers. Het Huis beoogt met haar bijdrage beëindiging van misstanden.

Het Huis voor klokkenluiders is opgericht naar aanleiding van de wet Huis voor klokkenluiders die met ingang van juli van kracht is.

door: redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.