Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2301 bekeken

Lichte bewolking na gemeenteboete kinderbadje

Een Haagse strandtenthouder heeft woensdag een boete gekregen voor het plaatsen van een kinderopblaasbadje buiten de grenzen van zijn perceel.

Gemeente Den Haag heeft ondernemers eerder per brief geïnformeerd dat strengere handhaving van de regels zou plaatsvinden. De BOA heeft Beachclub Boonoonoonoos in eerste instantie alleen een waarschuwing gegeven. Aangezien het kinderbadje niet werd weggehaald, werd een boete uitgeschreven.

Aanvechten
De gemeente geeft aan dat ze niet van plan is om de boete in te trekken, omdat dat niet eerlijk zou zijn naar andere ondernemers. De strandtenteigenaar gaat de boete, die kan oplopen van 500 tot 3000 euro, aanvechten.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.