Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1143 bekeken

Pilot met strippenkaart voor statushouders

Een speciale strippenkaart moet statushouders in Woensdrecht helpen bij hun integratie.

Als een statushouder bijvoorbeeld een evenement heeft bijgewoond in de eigen woonomgeving, telt dat voor één strip. Als de strippenkaart of participatiekaart vol is, krijgt hij of zij de participatieverklaring die vanaf volgend jaar verplicht onderdeel is van het inburgeringsexamen.

Kennismaking
De participatiekaart is een pilot die één jaar duurt. Op de kaart staat een aantal kerndoelen om kennismaking met de eigen omgeving te bevorderen. Hoeveel strippen erop komen, is nog niet bekend.

De gemeente stelt 10.000 euro beschikbaar aan organisaties die een geschikt initiatief voordragen. Wat er op de strippenkaart komt te staan is op dit moment namelijk nog niet bekend. "Dat laten we aan Woensdrechtse verenigingen, maatschappelijke organisatie en ondernemers over", zegt wethouder Lars van der Beek uit.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.