Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 4461 bekeken 1 reactielaatste update:4 aug 2016

Vervolging raadslid om kampbeul-tweet

Raadslid Christian Petermann uit Heerlen wordt vervolgd voor een tweet waarin hij een officier van justitie vergeleek met een kampbeul.

De fractievoorzitter van de Realistische Partij Nederland (RPN) moet op 8 augustus voor de rechter verschijnen, aldus 1Limburg.

Kampbewaakster
Petermann noemde de officier van justitie in het proces tegen voormalig VVD-wethouder Jos van Rey (een politieke vriend van hem) "de Irma Grese van het OM". Grese was in de Tweede Wereldoorlog een SS-kampbewaakster, onder meer in Auschwitz. Ook hoopte hij dat de officier zou verongelukken.

Excuses
Een meerderheid van de Heerlense gemeenteraad riep Petermann eerder al op om op te stappen als raadslid. Dat wijst hij af, omdat hij excuses heeft aangeboden naar aanleiding van de omstreden tweet. Ook is hij op cursus gegaan om te leren 'geweldloos te communiceren'.

redactie

Eén reactie

• H W M Gallé

Het is natuurlijk schunnig om deze vergelijking te maken en een raadslid onwaardig. Maar om hier nu de rechter voor in te schakelen vind ik overdreven. Betrokken persoon wordt niet bedreigd en er is geen sprake van haat zaaien. Dient m.i. gewoon onder de vrijheid van meningsuiting te vallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.