Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 2001 bekeken

Amstelveen houdt KLM Koninklijk

De gemeente beantwoordt de wens van de vakbond niet.

De FNV had de gemeente gevraagd om KLM de titel te ontnemen, omdat er sprake zou zijn van jaar op jaar verslechterende arbeidsvoorwaarden. Amstelveen, waar KLM is gevestigd, ziet daar geen enkele reden toe

Mirjam van 't Veld, burgemeester van Amstelveen, schrijft in een brief die nieuwszender BNR heeft ingezien dat het gaat om een verschil van mening omtrent arbeidsvoorwaarden, maar dat er geen sprake is van een uitzonderlijke situatie. Van 't Veld ziet geen reden om het recht tot het voeren van het predicaat Koninklijk door de KLM in twijfel te trekken.

De luchtvaartmaatschappij kreeg in 1919 de titel Koninklijk van koningin Wilhelmina.

door: redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.