Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1400 bekeken

Eind aan project burgerparticipatie

Ede stopt met inspraak voor burgers via burgerparticipatieproject “mEdeMaken”.

Het burgerparticipatieproject dat de gemeente vorig jaar lanceerde, is eenmalig geweest. Doel van het project was burgers van Ede actief bij het gemeentebeleid betrekken. Hierbij konden zij tijdens een aantal bijeenkomsten op het raadhuis meebeslissen over een bezuiniging van 5,2 miljoen op de openbare ruimte, cultuur, buurthuizen, sportaccommodaties en leerlingenvervoer.

Persoonlijk
Een paar honderd mensen heeft over de bezuinigingen meegepraat, maar daarbij ging het met name om leden van belangengroepen. Inmiddels concludeert de gemeente dat het onderwerp bezuinigen te ver van de burgers afstaat. "Dat is wel een heel belangrijke les", zegt wethouder Marije Eleveld in de Edese Post. "Het moet de mensen persoonlijk raken."

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.