Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1983 bekeken

Gemeente stimuleert duurzaamheid onder burgers

De gemeente start een project om komende jaren tienduizend Amsterdammers energie te laten besparen in hun huis.

Deelnemende burgers krijgen voor vijftien euro aan energiebesparende spullen cadeau. En alle attributen boven de vijftien euro mogen zij voor de helft van de inkoopprijs aanschaffen, schrijft het Parool.

Instructie
Vrijwillige energiecoaches bezoeken vanaf oktober burgers om gratis advies te geven over energiebesparing. Hiervoor krijgen de coaches een aantal dagdelen training over energiebesparing in woningen, en instructie hoe met burgers te communiceren. Verder leren ze bijvoorbeeld tochtstrips, brievenbusborstels, isolatiefolie, ledlampen of een waterbesparende douchekop te installeren, en om rook- en koolmonoxidemeters te plaatsen.

Amsterdammers kunnen vanaf oktober een bezoek van de coach aanvragen bij de gemeente. Het project wordt samen uitgevoerd met het Amsterdams Steunpunt Wonen.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.