Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Burger & Bestuur

Nieuws 1018 bekeken

Heffingsambtenaar berekent kapitalisatiefactor onjuist

Gemeente Eindhoven heeft in een WOZ-procedure de kapitalisatiefactor niet op juiste wijze berekend.

Zo oordeelt rechtbank Oost-Brabant in een geschil over de WOZ-waarde 2015 van een groot kantoorpand, tussen de eigenaar van het pand en gemeente Eindhoven. Het gaat om de WOZ-waarde die via de huurwaarde-kapitalisatiemethode is berekend.

Onvoldoende
De verkooptransacties die de heffingsambtenaar gebruikt voor de kapitalisatiefactor zijn niet of onvoldoende bruikbaar. De verkooptransacties voldoen niet aan de verkrijgingsfictie, zijn te ver van de waardepeildatum gelegen of hebben een te klein vloeroppervlak in vergelijking met het betreffende kantoorpand. De bottum-up berekening die de heffingsambtenaar heeft ingebracht, onderbouwt evenmin de kapitalisatiefactor. De heffingsambtenaar maakt namelijk niet de gehanteerde percentages voor leegstandsrisico en opslagrisico aannemelijk. De eigenaar van het pand maakt de waarde evenmin aannemelijk, zodat de rechtbank dat zelf doet.

redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.