Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Dienstverlening

Nieuws 331 bekeken 6 reacties

Zero tolerance voor kliko’s in Purmerend

De bak scheef op straat gezet? Mag niet. In Purmerend krijgen inwoners daar een boete voor.

Vanaf 1 november moeten alle klikobakken recht staan om te worden geleegd met een zijlader, die niet goed werkt als de bak scheef staat. De bakken moeten twee aan twee staan, met de handgreep van de weg af. Wie dat niet doet, riskeert een boete van maximaal 60 euro. Dit wel na een waarschuwing.

Inwoners denken dat de gemeente op deze manier extra bijverdient; Purmerend laat weten dat het niet zo moeilijk is het afval goed aan te bieden en dat het anders meer tijd en dus geld kost. Om de inwoners te helpen, staan filmpjes met tekst en uitleg op de gemeentelijke website.

Nico van Wijk

6 reacties

 • no-profile-image

  Nicole

  Leuk voor baldadige scholieren: al die bakken een trap geven vanaf de fiets!

 • no-profile-image

  Afzal

  Wat een belachelijke maatregel het lijkt wel alsof de gemeenteraad van Purmerend helemaal is doorgeslagen.
  En wat doe je als kwajongens de Kliko's scheefzetten. Of die nare buurman mijn Kliko scheef zet om mij te pesten. Als ik Purmerender zou zijn zou ik dagelijks er werk van maken om alle bakken scheef te zetten, puur uit protest tot het Purmerense volk in opstand komt, omdat ze buiten hun schuld boetes krijgen... en dat dan wekelijks!!!!

 • no-profile-image

  margreet

  Tja, natuurlijk vinden we het normaal dat kwajongens dat doen, sterker nog, we (Afzal) wil ze wel een handje helpen. Dat het daarvan duurder wordt en dat we daarvan vervolgens de overheid de schuld geven is blijkbaar gewoon! Waarom zou niet iedereen meewerken als met een kleine aanpassing (bak recht zetten ipv scheef) het goedkoper kan worden??? Dat begrijp ik nou helemaal niet.

 • no-profile-image

  Marcel

  Volgende stap: een boete als je je afval niet zelf naar de stort brengt.

 • no-profile-image

  Saskia

  Ik heb er geen moeite mee om mijn bak op de juiste door de gemeente voorgeschreven manier te plaatsen. Echter diezelfde gemeente heeft nagelaten, ondanks herhaaldelijk klagen om voldoende plaatsen voor de bakken aan te leggen. Wij moeten nu met teveeel huishoudens op een te kleine aanbiedplaats de bakken neerzetten. Gevolg als je bak er niet bijkan dat er geschoven wordt!
  Het is nu de keus of eenboete omdat je de bak te vroeg neerzet of een boete omdat hij niet correct staat. Schuldige: de nalatige gemeente purmerend

 • no-profile-image

  Marian

  Misschien kunnen ze beter de boete heffen nadat de containers geleegd zijn omdat in onze gemeente de ervaring is dat ze dan pas echt scots en scheef staan of soms zelfs om liggen! Dan kunnen ze helemaal extra geld verdienen!
  Heb vertrouwen in de burger dat ze naar behoren de klikt aan de straat zetten en leg geen boetes op!

Laad meer reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.