Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Dienstverlening

Nieuws 368 bekeken 1 reactie

Utrecht twittert dag en nacht over gladheid

De gemeente Utrecht wil haar inwoners deze winter beter informeren en begint daarom over de gladheid te twitteren.

Weggebruikers en inwoners van utrecht zullen deze (en komende) winters zo volledig mogelijk op de hoogte gehouden over de stand van zaken op de Utrechtse wegen. Alle informatie is op één centale plek te vinden, namelijk de site Utrecht.nl/gladheid.

Daarop staan de actuele strooiroutes voor (ook voor fietsroutes) en staat uitgelegd waarom de gemeente op veel plaatsen wel stooit en op sommige niet. Op zich handig voor iedereen die zich in en om Utrecht op de weg begeeft deze winter.

Nieuw is de belofte van de gemeente om altijd bereikbaar te zijn. 'Dag en nacht' wordt zelfs beloofd. Daarvoor gebruikt de gemeente het nieuwe twitteraccount stadswerken030 en de hashtag #gladheid030 . Iedereen kan hier direct terecht met vragen en opmerkingen voor de gladheidbestrijding in de stad.

De eerste tip via twitter is al binnen. "Nu nog kaartapp vr android en iPone!", twittert Hans Berends.

Volg Gemeente.nu via Twitter >>


Joost Valkhoff

Eén reactie

  • no-profile-image

    Andre Heuzer

    Mooi initiatief, maar niet origineel. almere is in de winter 2009-2010 al met een twitteraccount begonnen: twitter.com/gladheidalmere (http://twitter.com/#!/gladheidalmere) en via www.almere.nl/gladheidbestrijding zijn alle strooiroutes "live" in kaart.

Of registreer je om te kunnen reageren.