Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Dienstverlening

Nieuws 186 bekeken

Lekke website: geen DigiD

Gemeenten met te kraken websites bieden tijdelijk geen inlogmogelijkheid aan via DigiD.

Eerst moet aan nieuwe veiligheidseisen worden voldaan, schrijft minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken aan de Tweede Kamer. Dit weekend bleek dat tientallen websites van gemeenten problemen hebben om veilig webverkeer mogelijk te maken. Gisteren bleek ook de site van Zeewolde vrij eenvoudig te hacken. 

DigiD
Het is voor hackers mogelijk bij de server die achter de website draait te komen. Zo zijn persoonlijke gegevens van ambtenaren, documenten en mogelijk ook gegevens van burgers te vinden die gebruik maken van DigiD.

De deadline voor de verbeteroperatie is april volgend jaar. Vanaf dat jaar moet jaarlijks worden gekeken of het werken met DigiD nog wel veilig gebeurt.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.