Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Dienstverlening

Nieuws 217 bekeken laatste update:28 jul 2011

Watertoerisme Rheden duurst van het land

Toeristen die met hun boot naar Gelderland varen, kunnen hun boot beter niet in Rheden aanleggen, als zij naar de kosten kijken.

Rheden staat bovenaan een zwarte lijst van de Kamer van Koophandel (KvK) van Gelderland. Een dagje blijven kost 2,04 euro aan waterbelasting voor toeristen. De gemeente vraagt daarmee het hoogste tarief van het land.

Kamperen in Rheden

Uit de Monitor Lokale Lasten 2011 van de KvK blijkt ook dat weinig gemeenten deze belasting heffen. In de provincie Gelderland gaat het naast Rheden om Wageningen, Bronckhorst en Mook en Middelaar. Verder vraagt de gemeente Rheden ook bijna de hoogste belasting voor kamperen, met 1,02 euro per nacht. Alleen in Wageningen is dat prijziger. Daar kost een nachtje slapen 1,20 euro.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.