Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Dienstverlening

Nieuws 213 bekeken 1 reactielaatste update:3 feb 2012

Toegankelijkheids ambtenaar helpt blinden op weg

Het kan, in Gent. In België is een manier gevonden om blinden en slechtzienden hun weg te vinden rond het station waar momenteel flink wordt verbouwd.

“De werken in en rond het station Gent Sint-Pieters hebben een grote impact op de mobiliteit van blinden en slechtziende mensen”, staat op de gemeentelijke website. “Wijzigingen in het traject door veranderende werven maken het voor hen extra moeilijk om zich zelfstandig te verplaatsen.”

Plattegrond

De gemeente en de projectpartners van de klus hebben daarom een plattegrond ontwikkeld met de obstakels door de verbouwing in reliëf. Zo kunnen visueel gehandicapten voelen wat voor hen de beste route is.

Het initiatief kwam de Gentse toegankelijkheidsambtenaar. Het is een van meerdere maatregelen om blinden en slechtzienden vooruit te helpen, zoals het verlenen van assistentie en de inzet van blindegeleidehonden, het plaatsen van noppentegels en het verwijderen van losliggende objecten op voetpaden. De reliëfkaarten worden verspreid via blindenorganisaties.

Nico van Wijk

Eén reactie

  • no-profile-image

    Toos

    Daar kan de stad Utrecht iets van leren! Want zoiets geldt niet alleen voor slechtzienden en blinden, maar ook rolstoel- en rollatorgebruikers!

Of registreer je om te kunnen reageren.