Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Dienstverlening

Nieuws 186 bekeken

Kabinet werkt aan veiligheidsbeleid ict

Een visie, op veiligheid en privacy. Dat valt dit voorjaar te verwachten van het kabinet Rutte.

Aanleiding is het nieuwe privacybeleid van Google. Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie antwoord op Kamervragen dat hij nog voor de zomer met een brede visie komt. Google heeft een beleid ontwikkeld waardoor gegevens van gebruikers van alle diensten worden gecombineerd.

Verhagen meldt in zijn brief weten een onderzoek van Europese toezichthouders af te wachten. “Het is aan de verantwoordelijke toezichthouders om in te grijpen wanneer er privacyschending aan de orde zou zijn”, stelt de minister.

Verhagen wacht nog, onderneemt geen actie en wijst op de mogelijkheid om uitgelogd gebruik te maken van Google.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.