Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Dienstverlening

Nieuws 218 bekeken

Zeeuws-Vlaanderen wil grensarbeiders helpen

Zeeuws-Vlaamse gemeenten laten weten dat taken van het Bureau Belgische Zaken te willen overnemen.

Op die manier kunnen belangen van mensen die in België werken maar in Nederland wonen behartigd worden. Het bureau zit op de schopstoel. Het kabinet wil dat het in 2014 wordt vervangen door een – goedkopere – website.

De grensgemeenten vrezen dit besluit. Het bureau zelf vraagt ook om die hulp aan de 67 grensgemeenten, stelt het college in Sluis. Als ze ieder 10.000 euro op tafel leggen, blijft het bureau en zijn dienstverlening bestaan. De taken kunnen ook worden ondergebracht het Werkservicepunt van Zeeuws-Vlaanderen.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.