Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Dienstverlening

Nieuws 217 bekeken laatste update:10 mei 2012

Staat claimt 8,7 miljoen euro bij Diginotar

Het failliete bedrijf Diginotar hangt een claim van de Staat ter hoogte van 8,7 miljoen euro boven het hoofd. Dat bevestigde een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag naar aanleiding van berichtgeving op Nu.nl.

Bij Diginotar brak afgelopen zomer een hacker in. De firma gaf veiligheidscertificaten uit voor (overheids)websites die die veiligheid dus niet bleken te garanderen. De kwestie veroorzaakte grote commotie over de (on)veiligheid van de digitale contacten met de overheid.

Volgens de zegsman is de claim opgebouwd uit de kosten die het Rijk heeft moeten maken om nieuwe certificaten te krijgen. Ook moest Diginotar nog een tijdje in de lucht gehouden worden en waren er nog andere kosten rond de inbraak.

Op de nieuwssite laat de curator weten dat hij betwijfelt of de overheid - mocht een rechter de claim toewijzen - het geld terug zal zien, omdat er niet voldoende geld in kas zit. Wanneer de rechtszaak dient, is nog niet bekend.

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.