Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Dienstverlening

Nieuws 306 bekeken

Grote meerderheid gemeenten ontduikt cookiewet

Zeker 300 gemeenten ontduiken de nieuwe cookiewet, blijkt uit onderzoek.

De gemeenten maken voor hun website gerbuik van cookies zonder bezoekers daarover in te lichten, blijkt uit een analyse.  Vorige maand bekeek onderzoeksbureau Novay ruim 300 gemeentelijke websites. De wet is nu al twee maanden van kracht.

Cookies onthouden het surfgedrag van bezoekers aan websites. Door de cookies is het mogelijk gerichte reclame aan te bieden. De nieuwe wet dicteert dat websites een goed reden moeten hebben voor het gebruik van dit middel. Ook moeten ze aangeven dat de site gebruik maakt van cookies. Overtreding van de wet kan een forse boete betekenen.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.