Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Dienstverlening

Achtergrond 2566 bekeken 3 reactieslaatste update:17 feb 2014

Typefout ambtenaar Lisse kost twee ton

Circa 6700 inwoners van de Zuid-Hollandse gemeente Lissen krijgen dit jaar 30 euro cadeau. Door een typefout hoeven ze niet 287 maar 257 euro te betalen.

De fout kost de gemeente 200.000 euro. "Het lijkt logisch dat de gemeente nu een begrotingstekort van 200.000 euro heeft. Maar dat is niet zo", zegt wethouder Cia Kroon tegen Omroep West. Lisse spreekt hiervoor de reserve aan.

De ambtenaar is aangesproken op de typefout. De fout kan niet meer ongedaan worden gemaakt. "De verantwoordelijke afdeling heeft het zelf ontdekt en mij in kennis gesteld", laat de wethouder weten. "Het was natuurlijk geen leuk bericht."

Redactie

3 reacties

 • kawm Verkerk

  Oeps no check and balances in het gemeentelijk werkproces? moet je dat de ambtenaar kwalijk nemen ??? Wat een verschrikkelijke slechte politieke reactie nee hoor geen 2 ton begrotingstekort we halen het uit de reserve
  broekzak vestzak het blijft verlies ik hoor geen spijt geen verbetermaatregelen om herhaling te voorkomen dat had ik van een een politiek 'verantwoordelijke' verwacht

 • A Sannes

  De ambtenaar c.q. overheid wordt aangekeken op een verlies van 2 ton (gemeenschapsgeld). We kunnen ook vaststellen dat de ontvangers gewoon geen recht hebben het extra geld. Wie zijn nu diegene die gemeenschapsgeld 'misbruiken'?

 • M.A. Kamps

  Een foutje is snel gemaakt. Dit blijkt ook uit de eerste zin uit het nieuwsbericht hierboven, waarin een woord is weggevallen. Idem wat betreft reactie # 2, waar eveneens een woord niet is getypt dat er wel had moeten staan.
  Kortom, iedereen maakt fouten. De procedure dient zo vormgegeven te zijn dat er controle is op inhoud en vorm. Je kunt een individuele ambtenaar nooit de schuld geven.

Of registreer je om te kunnen reageren.