Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Handhaving

Nieuws 167 bekeken

Stad betaalt beveiliging joodse instellingen

Het Amsterdamse stadsdeel Zuid neemt een deel van de beveiligingskosten van bedreigde joodse instellingen over. Het gaat om een bedrag van 135.000 euro per jaar.

“Bij scholen leiden de bedreigingen tot de onwenselijke situatie dat de ouderbijdrage omhoog gaat om de veiligheid van de kinderen te kunnen garanderen”, zegt stadsdeelvoorzitter Paul Slettenhaar in Het Parool. Om welke instellingen het gaat, wil Slettenhaar niet zeggen.


Het gaat om scholen, synagogen en culturele instellingen die worden belaagd door antisemieten. De stadsdeelvoorzitter hoopt dat de rest van Amsterdam en het Rijk zijn voorbeeld gaan volgen. Burgemeester Eberhard van der Laan laat weten dat hij de mogelijkheid om bij te dragen onderzoekt.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.