Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Handhaving

Nieuws 271 bekeken

Digitale schandpaal voor afvaldumpers

Inwoners van Oosterhout, die herhaaldelijk illegaal afval dumpen, moeten met naam en foto te zien zijn op de gemeentelijke website.

Dit vergroot de pakkans en het kan afschrikwekkend werken. Het is een van de maatregelen die wethouder Jan Peters wil nemen om de overtreders aan te pakken. Het gaat om recidivisten, inwoners die er een sport van maken door het dumpen van afval in de natuur minder heffingen te hoeven betalen.

Overigens stapt de gemeente over op diftar, wat betekent dat inwoners betalen per kilo afval dat zij aanleveren op de juiste plaats. Zorgt dit niet voor nog meer afvaldumpers, vraagt de gemeenteraad. Nee, volgens de wethouder. Oosterhout gaat dit scherper handhaven.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.