Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Handhaving

Nieuws 184 bekeken 1 reactie

Capelle krijgt eerste animal cops

De gemeente Capelle aan den IJssel begint als eerste gemeente in Nederland met een 'dierenpolitie'.

Als de proef een succes wordt, overweegt de rijksoverheid die landelijk in te voeren.

  Dat heeft de gemeente dinsdag bekendgemaakt. Een jaar lang worden twee gemeenteambtenaren aangesteld als buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's). Zij kunnen dan als dierentoezichthouder optreden tegen mishandeling en verwaarlozing van dieren.

  Joost Valkhoff

  Eén reactie

  • no-profile-image

   Jan F Hollander (oud-BOA/GOA)

   Dit is precies datgene, wat ik enige weken opperde. Stel BOA's aan die in dienst zijn van rijk,prov en/of gemeenten met beperkte opsporingsbevoegdheid, die deze taak kunnen uitvoeren en handhaven. Kijk naar de SPCA in VSA. Goede zaak, dan kunnen de duur opgeleide agenten de kerntaken openbare orde & veiligheid handhaven en uitvoeren.
   Chapeau.

  Of registreer je om te kunnen reageren.