Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Handhaving

Nieuws 224 bekeken 1 reactie

Boa's op zoek naar dronken jongeren

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) gaan in het hele land controles houden op het handhaven van de alcoholwet in discotheken, cafés en feesttenten.

Jongeren onder de zestien die worden betrapt met alcohol, mogen worden beboet en overgedragen aan de politie. "De controles worden nu echt streng. Ook kroegbazen willen dat het drankmisbruik in de kiem wordt gesmoord", aldus woordvoerder Joris Prinssen van Koninklijke Horeca Nederland in De Telegraaf.

De boa’s gaan onaangekondigd horecagelegenheden bezoeken. Het lik-op-stukbeleid komt voort uit de nieuwe drank en horecawet, waarbij niet alleen meer café-eigenaren worden bestraft voor het schenken van alcoholhoudende drank aan mensen onder de zestien, maar ook de jongeren zelf.

Joost Valkhoff

Eén reactie

  • no-profile-image

    Proost

    Dat is nu geld verkwisten. APV leeftijd Ee eisen stellen aan toegangen tot disco en dancing. Controle op de toegang overlaten aan de portier. Controle hierop en bij overtreding intrekken vergunning portier en boete eigenaar. Bij geen portier, situatie neerleggen bij barmedewerker. En bij drank verkoop zware boete portier, barmedewerker en weerleggen tevens op eigenaar dwang tot sluiting bi herhaling. Zet boa, 's op openbare weg of campings in of zo. Zie je het al gebeuren een stadswacht in de disco. Veel succes met j agressie cursus

Of registreer je om te kunnen reageren.