Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Handhaving

Nieuws 208 bekeken 4 reacties

Ambtenaren Zuidoost notoire foutparkeerders

Foutparkeerders krijgen al snel een boete in het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost. Inwoners ergeren zich dan ook extra als de ambtenaren van de gemeente in de fout gaan.

Dat gebeurt structureel, volgens een inventarisatie van De
Telegraaf
. Groenwerkers, stadsreinigers, handhavers, et cetera. Foutparkeren te
over, terwijl ze dit vaak doen tijdens het winkelen onder werktijd en even
verderop een gratis parkeerterrein is.

Winkeliers en bezoekers, vooral van het
winkelcentrum Reigersbos, zijn er wel klaar mee. Parkeren in
voetgangersgebieden is de grootste ergernis. Ook stadsdeelraadslid Henk de Boer
is kwaad op de medewerkers. Ze hebben geen ontheffing op de stoep te parkeren
en dat weten ze ook, zegt De Boer. Toch gebeurt het constant. De Boer vraagt
het bestuur om gepaste actie.

Nico van Wijk

4 reacties

 • no-profile-image

  BOA gedrag

  Controle is een element van verantwoordelijkheid van een bestuursorgaan. Het is te betreuren dat burgers een aanzet moeten geven. Een gemeente dient zijn personeel integer en verantwoordelijk gedrag aan te leren. Een gemeente wordt immers betaald uit de spaarpot van burgers. Parkeerbeheer heeft al een naam van arrogante handhaving. Een uniform dragen met bevoegdheden vraagt maatwerkpersoneel. Een handhaver dient geen riddergedrag tot stand te brengen. Dit uit zich weer in tribunegedrag.

 • no-profile-image

  Henk woont in de wijk

  Opmerking: het gaat om ambtenaren? Een ambtenaar welke namens het land wordt betaald. Moet een hoge mate van integergedrag vertonen. Ik zie het persoonlijk als pikken van de baas. Je lapt lokale regelgevingen aan je laars. Heeft helemaal niets meer te maken met een overtreding. Bij pikken van de baas is ontslag opzijn plaats. Ambtenaren welke geen maatstaf weten te hanteren en burgers en maatschappij duperen hier is geen plaats voor.

 • no-profile-image

  Jan

  Gelezen het artikel, dient een BOA/GOA of welke opsporingsambtenaar dan ook ervan doordrongen te zijn in een "glazenhuis" te verblijven, en dient hij/zij ervan doordrongen te zijn dat elke handeling in negatieve zin wordt vastgelegd. Bovengenoemd gedrag dient in een functionerings/beoordelingsgesprek duidelijk naar voren te komen en desnoods gecorrigeerd te worden. Een UNIFORM en opsporingsfunctie is geen vrijbrief "hufterig parkeergedrag" e.d. te vertonen en anderen te verbaliseren.

 • no-profile-image

  Gaat er maar op zijgen?

  Dat noemen ze op de website dienstverlening.

Of registreer je om te kunnen reageren.