Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Handhaving

Nieuws 451 bekeken

Meer klachten door social media

Het rapport klachtenbehandeling 2010 van de gemeente Roosendaal concludeert dat het toegenomen aantal meldingen voor een belangrijk deel te maken heeft met het gebruik van sociale media.

Burgers zijn mondiger en laten hun commentaar op het functioneren van de gemeente steeds eerder horen. En dat steeds meer via social media zoals Twitter. In Roosendaal is het aantal klachten sinds 2006 langzaamaan toegenomen. In totaal kwamen 24 klachten binnen, waarvan er 10 gegrond werden verklaard. Ook in 2011 verwacht de gemeente een toename van het aantal klachten. 

Bejegening

De klachten doen zich vooral voor bij de afdelingen Sociale Zaken en Publiekszaken, waar veel contacten zijn met inwoners. Het gaat volgens het rapport meestal om klachten over de bejegening. Bij moeilijke zaken werd daarom soms een klantmanager toegewezen.

Voor het eerst kwamen er klachten binnen over handhavers in de gemeente. Een gegrond verklaarde klacht kon worden afgehandeld door excuses per telefoon.

Nico van Wijk

Of registreer je om te kunnen reageren.