Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Handhaving

Nieuws 256 bekeken 3 reacties

Wijchen overweegt genetische drollencontrole

Hondenpoep op straat, altijd vervelend. Wijchen overweegt daarom een databank te maken met het DNA van de honden in de gemeente.

Het DNA uit een hondendrol kan worden vergeleken met de gegevens uit de databank. Zo zou het baasje van de hond zijn op te sporen, blijkt uit de hondennota van de gemeente Wijchen. Probleem is nog wel dat het DNA van alle honden in de gemeente moet worden afgenomen, waarschijnlijk met een wattenstaafje in de bek.

Nico van Wijk

3 reacties

 • no-profile-image

  Sjaak

  Goh, 1 april valt laat dit jaar.........................
  Dit menen ze toch niet zeker.

 • no-profile-image

  r van den hoff

  Zeker niets beters te doen daar in Wijchen?

 • no-profile-image

  P. Joon

  Dat is een zeer kostbare tijdrovende aangelegenheid. Ik heb een eenvoudig opruimmiddel bedacht en daar een prototype voor gemaakt. Dit werkt zo eenvoudig en hygiënisch dat elke hondenbezitter het geen enkele moeite zal vinden om de poep op te ruimen. Geen geknoei met papieren zakjes die je vieze handen kunnen geven en ook niet vrijwel ondersteboven moeten staan om de poep op te ruimen. Ik heb al vele drollen er mee opgeruimd als test en het werkt prima. Ook de nieuwe vinding van de studenten wordt niets omdat het resultaat relatief veel te duur is en de jeugd de pilaren ziet als afvalbak en er van alles en nog wat in kan gooien (boordzakjes, bekertjes, flesjes, patatbakjes etc.) met als resultaat verstopping en mislukking van het doel waarvoor die pilaren gemaakt zouden zijn. Ik zou graag willen dat iemand van de VNG die daar wat over te zeggen heeft, mijn vinding zou willen bekijken. Het hoeft de Gemeentes die het invoeren vrijwel niets te kosten.

Of registreer je om te kunnen reageren.