Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Handhaving

Nieuws 392 bekeken 3 reactieslaatste update:3 dec 2012

Hondenbezitters helpen tegen inbraken

Gemeente Overbetuwe, Politie Gelderland-Midden en Wijkplatform Elst-Oost starten samen het project Waaks! op. In dit project worden hondenbezitters opgeroepen om alert te zijn tijdens het uitlaten van hun hond,

 

Gevraagd wordt om verdachte situaties te melden aan de politie. Op deze manier hoopt de politie  meer woninginbraken op te kunnen lossen en meer daders te kunnen arresteren (op heterdaad). Het project gaat van start in de Elsterse wijken Westeraam en de Eshof.

Goede kennis van de buurt
Landelijk neemt het aantal woninginbraken toe, zo ook in de gemeente Overbetuwe. In de `donkere maanden' vinden altijd meer woninginbraken plaats dan in de rest van het jaar. Vandaar dat politie en gemeente de maand december aangrijpen om inwoners, en de hondenbezitters in het bijzonder, te  vragen extra alert te zijn op verdachte situaties.

"Hondenbezitters laten meerdere keren per dag hun hond uit en kennen hun buurt daardoor extra goed. Afwijkende of verdachte situaties vallen hen sneller op, vandaar dat zij de belangrijkste doelgroep zijn in dit project", aldus de redenering van de samenwerkende partijen.

De hulp van inwoners is  van groot belang voor de politie bij het voorkomen en oplossen van criminaliteit. Burgers denken vaak dat informatie die zij bezitten niet belangrijk is, terwijl het voor de politie juist wel belangrijke informatie kan zijn of worden. Vandaar de nadrukkelijke oproep tot samenwerking hierin. De politie zorgt desgewenst voor een terugkoppeling aan de melders.

Joost Valkhoff

3 reacties

 • no-profile-image

  John

  Goed idee, krijgen ze nu ook de hondenbelasting terug?

 • no-profile-image

  linda

  Prima idee! Zal ik in Nijmegen in elk geval ook doen @John jammer dat je nog denkt vanuit voor wat hoort wat....

 • no-profile-image

  Ed

  Dacht het toch niet...Dat is het werk van de gezagsdragers die er voor betaald worden (waarschijnlijk van mijn hondenbelasting) Te gevaarlijk en een onredelijk verzoek.

Of registreer je om te kunnen reageren.