Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Handhaving

Nieuws 206 bekeken

Huis-aan-huis folder moet autobranden stoppen

In Haarlem is er bijna wekelijks een autobrand. In 2011 zijn er meer dan zestig autobranden gemeld. Om de brandstichtingen te stoppen hebben politie, Openbaar Ministerie en de gemeente een gezamenlijk plan van aanpak gemaakt.

Concrete acties uit dit plan zijn extra inzet van politiecapaciteit, een wekelijkse oproep op vrijdag via Burgernet in het weekend extra alert te zijn op autobranden en de verspreiding van een huis-aan-huis folder vanaf 7 maart 2012.

In deze huis-aan-huis folder wordt een beroep gedaan op de inwoners van Haarlem te helpen de autobranden een halt toe te roepen. De ogen en de oren van alle inwoners zijn nodig om de daders te kunnen stoppen. In de folder staan suggesties wat inwoners kunnen doen bij verdachte situaties.

De gemeente heeft ook € 1.000 uitgeloofd voor de gouden tip die tot aanhouding leidt.

Folder: Stop autobranden >>

Joost Valkhoff

Of registreer je om te kunnen reageren.