Nieuwsbrief Ontvang gratis de Gemeente.nu nieuwsbrief schrijf je in
Handhaving

Achtergrond 1191 bekeken

Geen alcoholcontrole bij nieuwjaarsreceptie

De café-eigenaar had al twee keer een boete gekregen. Daarom nam hij de proef op de som. Zou de gemeente Eindhoven bij het schenken van drank wel om de leeftijd vragen?

De gemeente Eindhoven controleert streng op het naleven van de Drank- en Horecawet, maar vergeet op haar eigen feestje zelf om de leeftijd te controleren bij het schenken van alcohol, schrijft het Eindhovens Dagblad.

Eigenaar Frank van de Nieuwenhof van café Wilhelmina in Eindhoven kreeg al twee keer een boete van de gemeente. Hij was door 18-jarige mysteryshoppers van de gemeente betrapt op het schenken van alcohol en dat zonder naar hun leeftijd te vragen.

Controle
Café-eigenaren en andere drankverkopers zoals supermarkten moeten mensen tot 25 jaar vragen om hun legitimatie. Maar zou de gemeente dit ook doen bij de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie? Nou nee. De 18-jarige zoon en 20-jarige dochter van de cafébaas kregen zonder controle hun bier en champagne bij de bar.

"De receptie was alleen voor volwassen genodigden", verdedigt een woordvoerder van de gemeente zich. De gemeente zegt dat het barpersoneel instructies had gekregen om bij twijfel te controleren.

Iedereen kon vrij in en uit de receptie lopen.

Redactie

Of registreer je om te kunnen reageren.