Bewegende Beelden

Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Hilversum
Gemeente Ridderkerk
345,- ex btw

De wereld van de lokale overheid verandert snel. Bezuinigingen, decentralisaties, het nieuwe werken, samenwerken tussen gemeenten en de samenwerking met haar burgers zorgen voor nieuwe thema's en nieuwe verhoudingen, zowel binnen als buiten de organisatie.

Oplossingen bedenken van achter het bureau of copy pasten vanuit het verleden voldoen niet meer. Het is tijd voor collectieve intelligentie en co-creatie. Alleen door met elkaar opnieuw af te stemmen kunnen we tot oplossingen komen. Samen spanning omzetten in nieuwe betekenis, zingeving, waarden, passie en bovenal betrokkenheid.

Daarvoor is beweging nodig in de manier waarop we kijken naar de werkelijkheid. En wat we daarbij voelen en denken. Kortom: het met elkaar vinden van goede golflengtes. Het is tijd voor Bewegende Beelden!

Wij zijn ervan overtuigd dat beeldend denken daarbij kan helpen! Maar welke interventies kies je? Storytelling, cartoons, soaps,…? En is het wel onderbouwd?

Om u te helpen bij uw vindproces heeft de gemeente Ridderkerk het initiatief genomen om samen met Rijnconsult, Beeld en Geluid, Seneca, SIOO, de Open Universiteit en de Vereniging van Gemeentesecretarissen wederom een symposium te organiseren op 31 januari 2013 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid te Hilversum. De dag duurt van 09.00 tot 17.00 uur.

Het symposium heeft een uitdagend, informatief en actief programma met diverse actieve workshops, relevante discussies en interessante sprekers. Wie u o.a. kunt verwachten: prof dr Gerhard Smid, Frans Bromet, prof dr Noëlle Aarts, Manfred van Doorn, Petra Kalden, en Annet Scheringa.
Het volledige programma leest u op www.bewegendebeelden.in