Agenda

Gemeentelijk Vastgoed Dag 2013 - Haal meer uit vastgoed

Nyenrode Business Universiteit, Breukelen
156 Bestuurszaken

Details evenement

28 oktober 2013
10:15 uur
Nyenrode Business Universiteit, Breukelen
Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid
info@ivvd.nl
06-51693099
EUR 95 (incl. BTW)

Op maandag 28 oktober vindt de jaarlijkse gemeentelijke Vastgoed Dag 2013 plaats op de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. De dag wordt georganiseerd door het Instituut voor Duurzaamheid & Vastgoed in samenwerking met Stec groep, Agentschap NL, BNG Bank, Arcadis en vele anderen en is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met gemeentelijk vastgoed.

Haal meer uit vastgoed

Het blijkt namelijk dat veel gemeenten niet het maximale uit hun vastgoed halen. TU-Delft rapporteert dat Gemeenten miljoenen “verspillen” in exploitatie en bezit. Agentschap NL geeft aan dat er vele miljoenen euro’s per jaar aan energiekosten kan worden bespaard op maatschappelijk vastgoed. Gemeenten staan voor een enorme efficiency – en professionaliseringsslag die tegelijkertijd kansen biedt om ook verduurzaming structureel op te pakken.

Vol programma

Tijdens de dag worden ‘best practices’ uitgewisseld en komen tal van deskundigen aan het woord. Het levert deelnemers nieuwe inzichten op voor een sterk vastgoed (portefeuille)beleid, en concrete oplossingen voor energiebesparing, monitoring, financiering en regie. Daarnaast worden slimme instrumenten aangereikt, waaronder kengetallen, portefeuille software, leegstandsoplossingen, Esco’s en energieprestatiecontracten in een workshop en ronde tafel programma.

Kijk voor meer informatie over het programma of over het aanmelden op http://www.ivvd.nl