Agenda

't 4e Nationale Reputatie Congres voor openbaar bestuur

NRC Glazen Huis, Rokin 65, Amsterdam, Amsterdam
156 Bestuurszaken, Dienstverlening, Sociaal

Details evenement

28 november 2013
14:30 uur
NRC Glazen Huis, Rokin 65, Amsterdam, Amsterdam
NieuwBestuur
info@nieuwbestuur.nl
023-528 1040
€595,- excl. BTW

Het 4e Nationale Reputatie Congres, voor en door bestuurders
Op donderdag 28 november 2013 vindt het 4e Nationale Reputatie Congres plaats met het thema: “A Good Reputation; the New Capital.” 

Tijdens dit congres zal, in het bijzijn van 100 bestuurders, het Nieuwe Bestuursmodel voor Governance worden gepresenteerd. Dit bestuursmodel staat garant voor een heldere en transparante manier van aansturen van een organisatie, met als belangrijkste doel het opbouwen van vertrouwen van binnenuit. Onder meer bestuurders als Doekle Terpstra (onderwijs bestuurder en lid commissie Halsema) en Wouter van Ewijk (oud lid RvB Vumc zorgbestuurder ‘cure’ en Astrid Joosten (mediapersoonlijkheid) reflecteren op het Nieuwe bestuursmodel.

A Good Reputation; the New Capital
Reputatie gaat verder dan een mooi verhaal aan de buitenkant. Van consumenten en burgers tot aandeelhouders en belangengroepen: iedereen wil erop kunnen vertrouwen dat bestuurders van organisaties transparant opereren en dat ze geloofwaardig zijn in wat ze beloven. Dat zij een helder moreel kompas volgen.

Wees erbij en deel mee in de openhartige verhalen van Doekle Terpstra (RvB InHolland, lid Commissie Halsema) over de opmars na de InHolland diploma-gate en good governance en Wouter van Ewijk die voor het eerst zal vertellen over de aantasting van zijn persoonlijke integriteit na zijn gedwongen vertrek bij het VUmc en de noodzaak van goede governance binnen de zorg. Astrid Joosten is vaste dagvoorzitter van dit congres en een sterke supporter van NieuwBestuur!


“Vertrouwen wordt de voorwaarde én de currency in het nieuwe verdienmodel.”
Jos de Blok, Buurtzorg. Verkozen tot beste bestuurder van het jaar 2013.