Reuring!Café on Tour - Zwolle - 27 februari

Stadhuis Zwolle, Grote Kerkplein 15, Zwolle
Vereniging voor Overheidsmanagement
gratis, wel graag aanmelden

De Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) kondigt samen met het A+O fonds Gemeenten de Reuring!tour aan.

Het tweede Reuring!Café van de Reuring!Tour vindt plaats op 27 februari in het stadhuis Zwolle (Grote Kerkplein 15, Zwolle) van 17:00 uur tot 18:30 uur. De Reuring!Tour gaat op zoek naar de realisatie van goed werkgeverschap en werknemerschap en legt de nadruk op de vraag: hoe goed is de overheid eigenlijk als werkgever? De tour gaat op zoek naar de randen van het debat over werkgeverschap.

Het debat in Zwolle gaat over: Instroom, doorstroom, wisselstroom, uitstroom

Vitaal menselijk kapitaal. Nu voor de lokale overheid belangrijker dan ooit. Er komen complexe taken af op gemeenten en dat vraagt om de beste werknemers. De vacaturedeur voor instroom staat op een klein kiertje, voor uitstroom wordt een extra deur gebouwd. De motor voor de draaideur voor mobiliteit is lastig aan te zetten. De trap voor doorstroom is niet meer vanzelfsprekend. Een opgave met vele gezichten dus.

Is dat wel zo? Of zijn er creatieve oplossingen zichtbaar en mogelijk om de flexibele overheid vorm te geven, voor nu en in de toekomst? Hoe koppelen we de bezuinigingsopdracht die veel organisaties hebben aan de moeite om (jong) talent binnen te halen en te houden? Zijn er handige manieren te bedenken om ervoor te zorgen dat de juiste mensen de juiste klussen doen? Een excellent corps voor het openbaar bestuur, dat vraagt om middenmanagement wat constant focust op het stimuleren van mensen. Of is het tijd om het heft in eigen hand te nemen en verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen employability?

Host is Oenze Dijkstra, gemeentesecretaris van Zwolle. Onze speciale gasten zijn:
Jacques Wallage, voorzitter Raad voor het Openbaar Bestuur,
Marcel Meijs, gemeentesecretaris Zwolle en voorzitter VGS,
Katherine Diaz, jonge ambtenaar van het jaar,
Erik Dannenberg, wethouder Zwolle
Harry Timmerman, provinciesecretaris Overijssel

Reuring!Café richt zich op het informeel samenbrengen van ambtenaren. Mark Frequin, DG WB bij het ministerie van BZK, is onze presentator.