Reuring!Café on Tour - 20 maart - 's-Hertogenbosch

Provinciehuis Noord-Brabant, Brabantlaan 1, 's-Hertogenbosch
Vereniging voor OverheidsManagement
gratis, wel graag aanmelden

Kathedraal van solidariteit: Houden we hem overeind?

Arbeidsverhoudingen 3.0 en de cao van de toekomst, hebben we arbeidsvoorwaarden die passen bij deze tijd? We hebben een stelsel van solidariteit en veiligheid dat ervoor zorgt dat je kan focussen op je werk en niet constant wakker hoeft te liggen over of je nog wel werk hebt. Maar het huidige systeem lijkt niet meer houdbaar. Vanuit verschillende hoeken - van jongeren, ouderen, zzp’ers en leidinggevenden - worden steentjes gegooid richting de kathedraal. De kathedraal van Cao’s en Arbeidsverhoudingen staat nog overeind, maar hoe houden we hem sierlijk en functioneel?

Hoe voeren we de discussie over individualisering, arbeidsvoorwaarden, de solidariteit tussen jong en oud en vertrouwen versus teveel regels in de CAO en CAR/UWO? Durven we te vertrouwen op leidinggevenden om ongelijke monniken ongelijke kappen te geven? En wie representeert wie nog aan de onderhandelingstafel? De overheid moet bezuinigen en slimmer werken. De grootte en de vorm van het personeelsbestand zal veranderen: (hoe) tuigen we de kathedraal van Arbeidsverhoudingen op?

Host is Wil Rutten, provinciesecretaris van Noord-Brabant. Onze speciale gasten zijn: Jantine Kriens, wethouder in Rotterdam en voorzitter College voor Arbeidszaken, Martin Pikaart, voorzitter van Alternatief voor Vakbond, Dennis Wiersma, voorzitter FNV Jong, Ina Sjerps, gemeentesecretaris Apeldoorn.

Reuring!Café richt zich op het informeel samenbrengen van ambtenaren. Mark Frequin, DG WB bij het ministerie van BZK, is onze presentator.

De bezoekers van het Reuring!Café zijn ambtenaren die vooropgaan in de vernieuwing van de overheid. Ben jij dat? Aanmelden kan via www.vom-online.nl. Toegang alleen met (gratis) toegangsbewijs.

Het vierde Reuring!Café van de Reuring!Tour vindt plaats op 20 maart 2013
Locatie: Provinciehuis Noord-Brabant, Brabantlaan 1, ‘s-HertogenboschZaal open: 16.30 uur | Aanvang: 17.00 uur precies!
Tot kijk bij Reuring! Meer informatie vind je op www.vom-online.nl