DataLand-congres: 'Gedeelde kennis verbindt meer!"

Cultuur- en Congrescentrum Antropia, Driebergen
133 Dienstverlening

Details evenement

13 juni 2013
Cultuur- en Congrescentrum Antropia, Driebergen
DataLand
congres@dataland.nl
Gratis toegankelijk voor gemeentelijke medewerkers

VNG voorzitter Jorritsma spreekt op DataLand-congres

DataLand organiseert op donderdag 13 juni 2013 in Cultuur- en Congrescentrum Antropia in Driebergen haar jaarlijkse congres over vastgoed- en geo-informatie. Het thema dit jaar is “Gedeelde kennis verbindt meer!”

Wij zijn bijzonder verheugd dat op ons congres zullen spreken:

Annemarie Jorritsma (voorzitter VNG)

Tof Thissen (directeur KING)

Rob van de Velde (directeur Geonovum)

Ruud Kathmann (directielid Waarderingskamer)

Zij zullen zich uitspreken over de kwaliteitsslag in dienstverlening die gemeenten kunnen maken. Samenwerking tussen gemeenten verdient zich snel terug, bijvoorbeeld bij de aanbesteding van beeldmateriaal en bij de implementatie van de BGT. Wat staat ons dan in de weg om hier gebruik van te maken? Ook de praktische toepassing van standaarden en het dagelijks gebruik van de basisregistraties – bij uitstek instrumenten om samenwerking te bevorderen – worden positief-kritisch beschouwd.

Het middagprogramma heeft een interactief karakter met verschillende workshops die aansluiten bij de thema’s uit het ochtendprogramma: de praktische ervaringen van gemeenten met koppelingen tussen basisregistraties komen hierbij aan bod, zoals de WOZ-BAG-koppeling, de relatie tussen BGT en beeldmateriaal, en de koppeling van administratieve gemeentelijke en kadastrale informatie. De dag wordt plenair afgesloten, waarna tijdens de borrel kan worden nagepraat.

Speciale aandacht voor de LV WOZ

Zowel in de ochtend als tijdens het middagprogramma wordt extra aandacht besteed aan de veranderingen die als gevolg van de komst van de LV WOZ optreden voor gemeenten en voor publieke en private afnemers.

Chapeau!

Verder wordt de Chapeau-prijs uitgereikt voor de best presterende gemeente op het gebied van gegevenskwaliteit en wordt de Gemeentelijke Kennisbank geopend.

Wilt u deelnemen of uw organisatie promoten?
De inschrijving voor het congres is inmiddels geopend, zowel voor deelnemers als voor bedrijven die op de beursvloer of met een marktpresentatie hun producten of diensten onder de aandacht willen brengen.