Agenda

Public Service Design

t/m 06-06-2013 - Torenallee 28-18, 5617 BD, Eindhoven
147 Dienstverlening, Sociaal

Details evenement

04 - 06 juni 2013
15:00 uur
Torenallee 28-18, 5617 BD, Eindhoven
LinksRechts Service Design
+31 (0)85-7440561
50 euro (10 euro voor studenten/particulieren)

LinksRechts Service Design organiseert van 4 t/m 6 juni 2013 een Public Service Jam in Eindhoven. Tijdens de Public Service Jam Eindhoven worden er in 48 uur oplossingen gecreëerd voor uitdagingen in de publieke sector. Het is de Nederlandse bijdrage aan GovJam13, een wereldwijd Service Design evenement dat gelijktijdig plaatsvindt in 32 steden, 20 landen en op vijf continenten.

Service Design is een opkomende ontwerpdiscipline om tot waardevolle nieuwe diensten te komen. De inschrijving staat open voor iedereen. Wijnand Renden, eigenaar LinksRechts Service Design legt uit: “De publieke sector raakt ons allemaal. Of je nu werkt bij de overheid, studeert, afhankelijk bent van een uitkering of je inzet als mantelzorger, je kunt niet om de publieke sector heen. Veel vraagstukken schreeuwen om een nieuwe aanpak, een andere manier van denken. Denk hierbij aan de opkomende werkloosheid en nieuwe armoede, een wegbezuinigde cultuursector en hervormingen in de gezondheidszorg.”

Realistische oplossingen

De Public Service Jam brengt mensen bij elkaar die in kleine teams aan oplossingen gaan werken voor huidige en toekomstige uitdagingen in de publieke sector. Aanwezige ideeën worden met Service Design hulpmiddelen uitgewerkt tot realistische diensten en producten, die met plezier en voldoening gebruikt kunnen worden.

Tijdens de Public Service Jam creëren de deelnemers in slechts 48 uur oplossingen voor uitdagingen in de publieke sector. Op dinsdagmiddag gaat de GovJam13 van start en wordt ook het wereldwijde thema bekendgemaakt. Met dit thema worden door de deelnemers teams gevormd die elk een uitdaging aanpakken. De resultaten worden op donderdag 6 juni om 15:00 uur gepubliceerd.

Unieke kans

Volgens de initiatiefnemers is de Public Service Jam een unieke kans om in twee dagen kennis te maken met Service Design, nieuwe oplossingen te creëren, je netwerk uit te breiden en om te ontdekken wat je in een korte tijd voor elkaar kunt krijgen. Niet door achterover te hangen tijdens lezingen, maar door het zelf te doen in een team met andere creatieve probleemoplossers.

Praktische informatie

De Public Service Jam wordt georganiseerd door LinksRechts Service Design, Torenallee 28-18, 5617 BD Eindhoven. Aanmelden voor de Public Service Jam kan via www.linksrechts.eu. Kosten voor deelname zijn 50 euro per persoon voor bedrijven en 10 euro per persoon voor studenten & particulieren. Meer informatie over het wereldwijde evenement is te vinden op www.govjam.org.