Agenda

Congres Omgevinsgwet 2013

Galgenwaard , Utrecht
159 Ruimte & Milieu

Details evenement

25 september 2013
10:00 uur
Galgenwaard , Utrecht
ROSTRA Congrescommunicatie
aanmelding@rostra.nl
(070) 364 87 03
445 euro

De Praktijkleerstoel Gebiedsontwikkeling van de TU Delft organiseert op woensdag 25 september aanstaande in Utrecht de tweede editie van het Congres Omgevingswet.

Het wetgevingstraject stond het afgelopen jaar in het teken van het maken van goede wetteksten en van consultatie en toetsing. Denkkracht en kritisch vermogen van velen zijn ingezet om een kwalitatieve slag te kunnen maken. In hoeverre is dat gelukt, waar zitten de kansen voor versterking?

Met plenaire bijdragen van onder anderen Friso de Zeeuw en Arjan Bregman. Gespreksleider is Karin Laglas.

De sessies gaan nader in op privaat initiatief, instrumentarium voor grondbeleid en de transformatie van het bestemmingsplan naar omgevingsplan. Aan de hand van het praktijkvoorbeeld Noordzeekanaalgebied aandacht voor de ruimte die de Omgevingswet  schept voor het innovatief omgaan met milieudruk en investeringen.