Overheveling buitenonderhoud; strategie en uitvoering

Rietendakschool, Laan van Chartroise 160 te Utrecht, Utrecht
119 Ruimte & Milieu

Details evenement

08 oktober 2014
Rietendakschool, Laan van Chartroise 160 te Utrecht, Utrecht
Bouwstenen voor Sociaal
jolanda@bouwstenen.nl
32,50

Op 1 januari 2015 worden scholen verantwoordelijk voor het buitenonderhoud. Dat betekent nogal wat voor de strategische positie van scholen, de benodigde professionaliteit binnen het schoolbestuur en de risico's. Zeker ook gezien de veranderingen in het onderwijs, de krimp van het aantal leerlingen en de leeftijd van de gebouwen.

Klaar voor de toekomst?
Bent u klaar voor volgend jaar? Heeft u goed nagedacht over de positie die de school gaat innemen en wat dat voor uw organisatie betekent? Ook op de wat langere termijn?

Geen herhaling van zetten. Geen informatiebijeenkomst. Maar een gesprek over keuzes en risico’s; vanuit een zelfbewuste positie van schoolbesturen in harmonie met hun omgeving.

Boekpresentatie

Wim Lengkeek van GO/ON en VGPO Accretio (basisscholen in de regio Zwolle) heeft een boek geschreven over de overheveling: 'Strategisch omgaan met onderwijshuisvesting vanaf 2015'. Tijdens de bijeenkomst zal hij kort op de inhoud van dit boek ingaan.

Aanbieding boek aan OCW

Ook zal hij het eerste exemplaar van het boek aanbieden aan de heer Zeillemaker, directeur Primair Onderwijs van het ministerie van OCW, die vervolgens een reactie op het boek zal geven.

Alle deelnemers aan deze bijeenkomst krijgen een exemplaar van het boek mee naar huis.

Strategische keuzes in de praktijk

Tijdens de bijeenkomst zelf zoomen we nader in op de strategische keuzes en de consequenties daarvan voor de uitvoeringsorganisatie (o.a. benodigde professionaliteit) en de risico's. Ook maken we een doorkijkje naar de toekomst en de toekomstige ontwikkelrichting rond huisvesting en vastgoed, vanuit:

- de school als uitvoerder
- de school als opdrachtgever
- de school als huurder/gebruiker

Veel ruimte voor gesprek

Tijdens de middag is er veel ruimte voor gesprek. Naast de betrokkenen in het programma zijn ook aanwezig de PO-Raad, VNG, leden van de Bouwstenen-werkgroep Overheveling en Jean Marc Vloemans, sr adviseur HEVO (betrokken bij SPO Utrecht).

Daarbij kunt u Bouwstenen punten meegeven voor de agenda van volgend jaar wat betreft onderwijshuisvesting.

13.30 uur     Inloop en ontvangst

14.00 uur     Welkom

14.10 uur     Presentatie en aanbieding boek door Wim Lengkeek

14.40 uur     Reactie de heer Zeillemaker, directeur Primair Onderwijs OCW

15.00 uur     Pauze

15.15 uur     Presentatie en bespreking strategische keuzes in de praktijk

16.45 uur     Wat op de agenda voor 2015?

17.00 uur     Afsluiting

Voor wie en waar?

Deze bijeenkomst is primair bedoeld voor schoolbesturen en gemeenten. Wellicht een suggestie om samen te komen.

Locatie van deze bijeenkomst is de Rietendakschool, Laan van Chartroise 160 te Utrecht.

Mee naar huis

Aan het einde van de middag gaat u naar huis met:

- Publicatie 'Strategisch omgaan met onderwijshuisvesting vanaf 2015' van Wim Lengkeek
- De checklist: 'Klaar voor volgend jaar?'
- Handige tips

Kosten en aanmelding

Kosten voor aanmelding zijn:

- € 32,50 voor scholen en gemeenten;
- gratis voor leden van de werkgroep Overheveling en partners van Bouwstenen (1 kaart per lid of partner).

Meer informatie en aanmelden