Agenda

Werken met de nieuwe Wmo

t/m 22-10-2014 - FlexCentraal, Bilthoven
174 Sociaal

Details evenement

21 - 22 oktober 2014
09:00 uur
FlexCentraal, Bilthoven
ZorgvoorKennis
0636101048
795

In deze training staat het vermogen van de cliënt om zelf oplossingen te zoeken centraal. Deelnemers leren met gesprekstechnieken de cliënt te motiveren tot eigen verandering en daarbij de krachtbronnen van de cliënt te gebruiken. Met praktijkoefeningen leren deelnemers hoe zij in de praktijk technieken inzetten. Ook komt het meten en monitoren van de mate van zelfredzaamheid aan de orde, zowel vanuit het perspectief van de cliënt als vanuit de professional.
Leerdoelen
Na het doorlopen van training kunnen de deelnemers meten, monitoren en een oplossingsgerichte benadering inzetten. Zij kunnen cliënten beter stimuleren tot eigen verandering. De nadruk ligt op het oefenen met vaardigheden.


Inhoud
• De uitgangspunten van de nieuwe Wmo
• Oplossingsgericht werken en de inzet van daarbij passende gesprekstechnieken
• Meten en monitoren van zelfredzaamheid
• Opzetten van intervisie


Doelgroep
De training is bedoeld voor medewerkers van gemeenten en zorginstellingen die gaan werken met de nieuwe Wmo