Gegrepen door mensenhandel

Medilex
n.sibinga@medilex.nl
275 of 395

In Nederland worden dagelijks duizenden mensen uitgebuit door hun mensenhandelaar. In elke gemeente kunnen vormen van mensenhandel voorkomen, zoals in de prostitutie of arbeidsuitbuiting. Welke taken en uitdagingen liggen er binnen uw gemeente op het gebied van mensenhandel? Herkent u de signalen? En hebt u al een effectief mensenhandelbeleid?

Bestrijd mensenhandel binnen uw gemeente en ontmoet tijdens deze studiedag mogelijke ketenpartners!

Tijdens de landelijke studiedag Gegrepen door mensenhandel nemen dagvoorzitter Corinne Dettmeijer, Nationaal Rapporteur Mensenhandel, en andere deskundige sprekers u mee langs de volgende thema’s:

Welke (nieuwe) vormen van mensenhandel zijn er anno 2014?
De rol van de gemeente – praktijkvoorbeeld
Ketensamenwerking – wie doet wat en welke dilemma’s zijn er?
Hoe houdt de politie toezicht op de illegale prostitutiebranche?

De ochtend wordt afgesloten met een plenaire discussie waar zowel u als de sprekers aan deelnemen.

Aansluitend op het ochtendgedeelte kunt u kiezen uit één van de drie themasessies over signaleren en registreren van slachtoffers van mensenhandel en slachtofferhulp, gespreksvoering met slachtoffers van loverboys en internationale samenwerking.